۲۵ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۴۴

حجت‌الاسلام رفیعی بیان کرد:

نگرانی‌های پیامبر رحمت (ص) قبل از رحلت برای امتش

نگرانی‌های پیامبر رحمت (ص) قبل از رحلت برای امتش

مشهد ـ یک کارشناس دینی بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) قبل از اینکه از دنیا بروند نسبت به آینده امت خود نگرانی‌هایی داشتند، ایشان با جنس مشکلات امت خود آشنا بوده و نسبت به آینده آن‌ها دغدغه داشتند.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ناصر رفیعی ظهر امروز در مراسم عزاداری سالروز رحلت پیامبر (ص) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) در رواق امام خمینی (ره) حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) قبل از اینکه از دنیا بروند نسبت به آینده امت خود نگرانی‌هایی داشتند، گفت: پیامبر اکرم (ص) چون جنس مشکلات امت و جامعه خود را می‌دانستند، نسبت به آینده نگران و دغدغه‌مند بودند.

۴ نگرانی پیامبر برای امتش

این کارشناس دینی با بیان اینکه پیامبر (ص) از مرگ هراسی نداشتند و بر این عقیده بودند افرادی از مرگ هراس دارند که از حقیقت برزخ و مرگ غافل هستند، افزود: نگرانی‌های پیامبر (ص) بعد از رحلتشان در ۴ مسئله هوای نفس، منیت و غرور، حب مال و شرف، قطع رحم و ایجاد بدعت در امت خلاصه می‌شد.

وی در خصوص اولین نگرانی پیامبر (ص)، اظهار کرد: با وجود واقعه غدیر خم و تأکیدات پیامبر به جانشین بعد از خود، سالیان زیادی خلافت جای امامت را گرفت و افرادی روی کار آمدند و بر امت پیامبر حاکم شدند که نااهل بودند.

بعد از رحلت رسول خدا (ص)، سبک زندگی‌ها عوض شد و یک مسابقه‌ثروت‌اندوزی بین اصحاب پیامبر (ع) به وجود آمد؛ همان چیزی که نگرانی پیامبر رحمت بود

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه مردم در زمان پیامبر به دنبال ثروت‌اندوزی نبودند، اما بعد از ایشان در بین امت پیامبر ثروت‌اندوزی رواج پیدا کرد، اظهار کرد: بعد از رحلت رسول خدا (ص)، سبک زندگی‌ها عوض شد و یک مسابقه‌ثروت‌اندوزی بین اصحاب پیامبر (ع) به وجود آمد؛ همان چیزی که نگرانی پیامبر رحمت بود.

وی با اشاره به سخن پیامبر اکرم (ص) مبنی بر اینکه «من بر امت خود از فقر نمی‌ترسم، بلکه از سو برنامه و بی برنامگی می‌هراسم»، افزود: پیامبر (ص) نگران این بودند بعد از رحلتشان، افراد نسنجیده سخن بگویند و با این کار خود باعث آشفته بازار شوند.

بی‌برنامگی و سوءبرنامه؛ علت آشفته‌بازار اقتصادی در کشور

این استاد دانشگاه به اوضاع نابسامان اقتصاد کشور اشاره کرد و خطاب به مسئولان گفت: مجموعه مسئولان یک کشتی را تشکیل می‌دهند که همگی سکان‌دار آن کشتی هستند، بی برنامگی و سو برنامه در کشور باعث این آشفته بازار اقتصادی در کشور شده است. متأسفانه هزینه این بی برنامگی را مردم می‌دهند، آن‌ها نباید اجازه دهند که اقتصاد کشور دست یک عده دلال بیفتد.

وی در ادامه بیان کرد: باید دید که آیا آنقدر دلالان در کشور قدرت پیدا کرده‌اند که مسئولان حریف آن‌ها نمی‌شوند و یا اینکه این آشفته بازار به سود مسئولان هم است؟!

این استاد حوزه علمیه با اشاره به دیگر نگرانی پیامبر (ص)، ابراز کرد: صله رحم وصل به سلام و علیک نیست، بلکه هدف از صله رحم رسیدگی به فامیل و دستگیری از آن‌ها به هنگام مشکلات است و این روزها صله رحم می‌تواند نمود عینی‌تری در جامعه اسلامی ما داشته باشد.

یکی دیگر از نگرانی‌های پیامبر (ص)، صله رحم بود که این موضوع، می‌تواند این روزها نمود عینی‌تری در جامعه اسلامی ما داشته باشد

وی با بیان اینکه متأسفانه بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) بدعت‌های زیادی در دین ایجاد شده است، اظهار کرد: باید توجه داشت که بدنه و نهاد مرجعیت سالم است، مرزداران دین، علما هستند، در دین افرادی مانند شیخ کلینی، شیخ حر عاملی، سید رضی، شیخ بهایی، شیخ حر عاملی، علامه حلی و غیره را داشتیم که خدمات زیادی در حفظ و گسترش دین داشته‌اند.

حجت الاسلام رفیعی با اشاره به اینکه منبر جای قال الباقر (ع) و قال الصادق (ص) گفتن است، گفت: پیامبر اکرم (ص) فرموده بودند که اگر مردم سخنان ما را بشوند از ما پیروی خواهند کرد، لذا برای پیروزی در برابر فتنه‌ها باید پیرو ائمه (ع) بود.

کد خبر 5049386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha